Vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe jeugdwerkers, leidinggevenden, creatieve mensen met passie voor jongeren.  Ben jij zo iemand die zijn gaven in wil zetten voor de toekomst van onze gemeente? Neem dan snel contact met ons op!

Vereniging

Naast de catechisaties zijn er ook jongens en meisjesverenigingen.

Met de invulling van het verenigingsleven in onze gemeente willen wij samen onderzoek doen en discussiëren over (actuele) onderwerpen gezien in het licht van Gods Woord. Ook is het de bedoeling dat er jongeren op deze wijze gestimuleerd worden in het volgen van Bijbelstudies.

Contactpersoon:
Klaas Kramer
Coupure 12
8322 BE Urk
TEL: 06 51 69 46 54

Activiteiten

In de gemeente worden verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan een voetbal-of volleytoernooi of een gemeentedag met allerlei leuke spellen. Via de agenda op deze site wordt u en jij daarvan op de hoogte gehouden.

Jongerenpastoraat

Het jongerenpastoraat is er speciaal voor jou als je vragen hebt. Je kunt geloofsvragen hebben waar je geen antwoordt op weet, je worstelt met je identiteit, je ouders begrijpen je niet of je vecht tegen een verslaving. Voor dit soort vragen kun je terecht bij je mentor van de catechisatie. Als je dat niet durft neem dan contact op met de jeugdouderlingen van jouw wijk  voor een gesprek. Klik hier om te zien wie de jeugdouderlingen zijn. Wacht alsjeblieft niet te lang. ‘Kom maar bij Mij’ zegt Jezus in Mattheus 11 vers 28.

Jeugddienst

Een paar keer in het jaar, meestal na feestdagen (denkend aan pasen, kerst etc.), wordt er een jeugddienst georganiseerd. In deze dienst wordt extra veel aandacht besteed aan de kinderen en de jongeren. Er worden veel liederen gezongen waaronder ook opwekking, psalmen en gezangen. In de dienst vervullen de kinderen/jongeren een belangrijke rol. De kinderen worden bijvoorbeeld betrokken bij het voorlezen van de Schrift. Alle liederen worden op de beamer geprojecteerd, dus u hoeft geen boekjes mee te nemen.

LCJ

Het Landelijk Contact Jeugdwerk Christelijke Gereformeerde Kerken (LCJ) is een jongerenorganisatie binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken ter ondersteuning van het jeugdwerk.
Meer informatie over het LCJ is te vinden op: www.lcj.nl.