off

Zondag voor de Vervolgde Kerk

11 juni in de morgendienst.

Meteen na Pinksteren werden de eerste christenen om hun geloof vervolgd. Daarom staan vervolgde christenen de eerste zondag na Pinksteren centraal tijdens de dienst. als gemeente willen op 11 juni aandachtgeven  aan deze Zondag voor de Vervolgde Kerk.

“We snakken naar het gebed van christenen van over de hele wereld”, zegt pastor William Naga uit Nigeria. Net als duizenden andere Nigeriaanse christenen moest hij vluchten voor het geweld van Boko Haram. Wereldwijd hebben miljoenen mensen het zwaar omdat ze in Jezus Christus geloven. Zij zijn onze broeders en zusters, die we kunnen steunen met gebed en praktische hulp.

Christus’ liefde wint

Tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk wordt speciaal voorbede gedaan voor vervolgde christenen. De preek gaat over het thema: Christus’ liefde wint. Met andere woorden: de liefdesrelatie met Christus is sterker dan welk lijden ons ook overkomt. Maar ervaren vervolgde christenen dit ook in de praktijk? Pastor Naga zegt vol overtuiging: “Kerken zijn in brand gestoken. Ons werk is ons afgenomen. Maar er is één ding dat ons niet is ontnomen: het geloof in Jezus Christus

De Zondag voor de Vervolgde Kerk is een initiatief van Open Doors.