off

Corona nieuwsbericht [20 januari 2022]

Geliefde broeders en zusters,

Gisteravond heeft het crisisteam besloten om toch weer op te schalen naar drie erediensten per zondag. Dit omdat er onder de gemeenteleden behoefte is om zoveel mogelijk samen te kunnen komen in deze moeilijke tijd. Er veranderen echter wel een aantal zaken omtrent de registratie. Het crisisteam heeft een test gedaan met de bezoekregistratie via onze kerkapp ‘Scipio’ en was blij verrast met de mogelijkheden van deze app. Door deze manier van nodigen te gaan gebruiken kunnen we zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt en toch alle beschikbare plaatsen optimaal worden benut.
Hoe werkt de nieuwe registratie?
Binnen de scipio app kunt u uw beschikbaarheid doorgeven voor de datum waarop u bent ingedeeld. Dit doen we vanaf nu per sectie en niet meer op achternaam. U geeft uw aanwezigheid door voor uzelf en eventuele gezinsleden. U kunt uw aanwezigheid en die van uw gezinsleden alleen doorgeven voor het tijdstip waarop uw sectie is ingedeeld. Op zaterdagmiddag wordt er gecontroleerd of het maximaal aantal beschikbare plaatsen is bereikt en mochten er nog plaatsen vrij zijn dan zetten we de registratie open voor iedereen. Daarbij geldt dan: vol=vol.
Binnen de Scipio app kunt u eenvoudig zien in welke sectie u zit. Binnen de App klikt u linksonder op “Menu” en vervolgens bovenin op ”Bekijk mijn lidmaatschap”. Scrol naar onderen en onder het kopje “Algemeen” ziet u in welke wijk (sectie) u zit. U kunt ook eenvoudig uw eigen naam opzoeken in de ledenlijst en vervolgens deze informatie inzien.
Indeling diensten
Hieronder is de uiteindelijke indeling voor a.s. zondag te vinden:

Zondag 23 januari
9:00 uur: Sectie 1 en 2
11:00 uur: Sectie 3 en 4
17:00 uur: Sectie 5 en 6

In bovengenoemde diensten is er kindercrèche aanwezig. Gemeenteleden die genodigd zijn en niet kunnen komen vanwege hun werk in bijv. de zorg, kunnen een berichtje sturen naar [email protected] en in overleg een ander moment afspreken.
Mocht u de scipio app nog niet gebruiken, dan kunt u uw naam, adres, emailadres, telefoonnummer en geboortedatum toesturen naar [email protected]. De uitnodiging voor toegang tot de app wordt dan zo spoedig mogelijk verzonden.
Alle pastorale eenheden met een geregistreerd emailadres in onze ledenadministratie zullen deze week een email ontvangen met daarin een handleiding voor het gebruik van Scipio, het
doorgeven van wijzigingen en het doorgeven van uw aanwezigheid voor de erediensten. Hebt u vragen over de registratie dan kunt u deze stellen via
[email protected].
Mogelijk komt deze manier van registreren ingewikkeld over, maar aan het gebruik van app zitten veel voordelen voor de ledenadministratie, zoals het laten actualiseren van persoonsgegevens en het actualiseren van de AVG-gegevens t.b.v. de digitale gemeentegids. Ook kunnen we als kerkenraad berichten sturen en kunnen we groepen (zoals bijv. wijkcontactgroepen) onderbrengen in het systeem. We denken ook dat de app kan samenbinden en een goede ondersteuning geeft om de gemeente meer inzicht te geven in de kerkelijke structuur en het contact met gemeenteleden of de wijkouderling kan bevorderen.
De registratie is terug te vinden in de Agenda van Scipio. Gasten of leden in de overkomstprocedure kunnen contact opnemen met de scriba voor een oplossing.
We hopen dat u voor ons wilt bidden, omdat het maken van keuzes en de juiste afwegingen erg lastig is. Wij wensen jullie Gods zegen toe en hopen jullie te mogen ontmoeten in de erediensten.

Een hartelijke groet,
Uw kerkenraad

Over de auteur