rejoice-logo
Welkom op de pagina van Christelijk jongerenkoor ‘Rejoice’!

Oprichting

Op Urk zijn veel koren, maar een jongerenkoor was er eigenlijk nog niet. Dit bracht Nathanaël Middelkoop in november 2012 op een idee. Vanuit de Christelijk Gereformeerde Ichthus gemeente wilde hij een projectkoor oprichten met een interkerkelijke ledengroep in de leeftijd van 18-35 jaar. Vele enthousiaste jongeren meldden zich aan en al snel was er een koor van zo’n 35 leden ontstaan. In eerste instantie was het de bedoeling naar een optreden op tweede paasdag 2013 toe te werken en daarna zou het koor ophouden te bestaan. Echter, er bleek veel animo te zijn om het koor een definitieve status te geven. Daarom is er in mei 2013 besloten het koor een definitieve status te geven. Inmiddels bestaat het koor uit een enthousiaste groep jongeren die samen op een ontspannen en kwalitatieve wijze muziek wil maken.

Identiteit

Christelijk Jongerenkoor Rejoice is een koor met een christelijke identiteit. Het koor heeft als doel om de naam van God groot te maken en door middel van muziek te getuigen van Zijn naam. Het koor werkt mee aan allerlei optredens met een christelijke achtergrond. De keuze van het repertoire heeft te maken met de geloofsovertuiging van het koor en het zoeken naar een muzikale uitdaging. Daarnaast proberen het koor met een fris en eigentijds repetoire aan te sluiten bij de geloofsbeleving van vandaag de dag. Rejoice betekent verheugen. Als koor verheugen wij ons erop dat Zijn naam alle lof en eer mag ontvangen en dat alles mag zijn tot dankbaarheid van Zijn goedheid.

Repetitie

Het Christelijk Jongerenkoor Rejoice repeteert één keer in de twee weken op een zondagavond van 19:10 uur tot 20:30 uur. De locatie is de kerk van de Ichthus gemeente aan de Richel 2 te Urk. Als er een optreden gepland staat, repeteert het koor één keer in de week op zondag. Het koor staat tijdens de repetitie onder leiding van Jelle Jan Loosman.

Interesse?

Heb je interesse om een keer mee te zingen of te komen luisteren? Neem dan gerust contact op met onze secretaris: Ditta de Boer ( [email protected]). Iedereen is van harte welkom.

Wilt u ons als koor boeken, dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter: Nathanaël Middelkoop
( [email protected])

Social Media

Volg ons nu ook op Twitter en Facebook!
Hieronder krijgt u een impressie van onze Facebook, Twitter en Youtube berichten.

Chr Jongerenkoor Rejoice
~ Hier in Uw heiligdom ~

Niet perfect, wel heel spontaan!
Samen zingen maakt blij😊
Een zegen dat we dit in alle vrijheid mogen doen!
Chr Jongerenkoor Rejoice
Photos from Chr Jongerenkoor Rejoice's post Wij hadden vandaag onze jaarlijkse afsluiting van het koorseizoen! Een GPS tocht door het bos en oud Urk, afgesloten met de ledenvergadering en een bbq!
Heerlijke dag!
Chr Jongerenkoor Rejoice is in Urk.
Chr Jongerenkoor Rejoice
Volgende week zaterdag mogen we zingen in de Grote of Andreaskerk in #Hattem!
Samen met het Gereformeerd mannenkoor IJsselmond Hasselt
De entree is €5, iedereen is van harte welkom om 19:30!
Chr Jongerenkoor Rejoice
Vanavond heerlijk mogen zingen. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt en de bezoekers, maar bovenal alle eer aan onze hemelse vader die ons talenten heeft gegeven.

Binnenkort delen we een aantal opnames met jullie.

Fijne zondag!
Chr Jongerenkoor Rejoice
Met pasen gedenken we de dood en vieren we de opstanding van onze Heer.
Zaterdag zingen we daarover op ons passie paasconcert.
Zaterdag om 20:00 in de ichthuskerk.
Ben jij er bij?
Vader in de Hemel | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Vader in de Hemel' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
Voor mij | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Voor mij' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
Jezus alleen | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Jezus alleen' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
@RejoiceUrk
Ons koorlid Gerdien Hoekstra trouwt vandaag met Lef Berkhuizen. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd! #Rejoice https://t.co/U7ijBVQxRZ 0 0

Laad meer