rejoice-logo
Welkom op de pagina van Christelijk jongerenkoor ‘Rejoice’!

Oprichting

Op Urk zijn veel koren, maar een jongerenkoor was er eigenlijk nog niet. Dit bracht Nathanaël Middelkoop in november 2012 op een idee. Vanuit de Christelijk Gereformeerde Ichthus gemeente wilde hij een projectkoor oprichten met een interkerkelijke ledengroep in de leeftijd van 18-35 jaar. Vele enthousiaste jongeren meldden zich aan en al snel was er een koor van zo’n 35 leden ontstaan. In eerste instantie was het de bedoeling naar een optreden op tweede paasdag 2013 toe te werken en daarna zou het koor ophouden te bestaan. Echter, er bleek veel animo te zijn om het koor een definitieve status te geven. Daarom is er in mei 2013 besloten het koor een definitieve status te geven. Inmiddels bestaat het koor uit een enthousiaste groep jongeren die samen op een ontspannen en kwalitatieve wijze muziek wil maken.

Identiteit

Christelijk Jongerenkoor Rejoice is een koor met een christelijke identiteit. Het koor heeft als doel om de naam van God groot te maken en door middel van muziek te getuigen van Zijn naam. Het koor werkt mee aan allerlei optredens met een christelijke achtergrond. De keuze van het repertoire heeft te maken met de geloofsovertuiging van het koor en het zoeken naar een muzikale uitdaging. Daarnaast proberen het koor met een fris en eigentijds repetoire aan te sluiten bij de geloofsbeleving van vandaag de dag. Rejoice betekent verheugen. Als koor verheugen wij ons erop dat Zijn naam alle lof en eer mag ontvangen en dat alles mag zijn tot dankbaarheid van Zijn goedheid.

Repetitie

Het Christelijk Jongerenkoor Rejoice repeteert één keer in de twee weken op een zondagavond van 19:10 uur tot 20:30 uur. De locatie is de kerk van de Ichthus gemeente aan de Richel 2 te Urk. Als er een optreden gepland staat, repeteert het koor één keer in de week op zondag. Het koor staat tijdens de repetitie onder leiding van Jelle Jan Loosman.

Interesse?

Heb je interesse om een keer mee te zingen of te komen luisteren? Neem dan gerust contact op met onze secretaris: Ditta de Boer ( [email protected]). Iedereen is van harte welkom.

Wilt u ons als koor boeken, dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter: Nathanaël Middelkoop
( [email protected])

Social Media

Volg ons nu ook op Twitter en Facebook!
Hieronder krijgt u een impressie van onze Facebook, Twitter en Youtube berichten.

Chr Jongerenkoor Rejoice
VANAVOND BEGINNEN WE WEER!

Na een paar weken welverdiende vakantie starten vanavond de repetieties weer.
Kom jij gezellig een keer meezingen?

Om 19:10 starten we met de open repetitie in de Ichthuskerk.
Chr Jongerenkoor Rejoice is feeling festive.
Chr Jongerenkoor Rejoice
ZIN OM TE ZINGEN?

Aanstaande zondag starten wij met een open repetitie.
Kom gezellig eens langs. We starten om 19:10 in de Ichthuskerk.

Rejoice repeteert eens in de 14 dagen. Inmiddels hebben we ruim 30 leden in de leeftijd van ...
Chr Jongerenkoor Rejoice
Komende Zaterdag houden we dus gewoon lekker weer een #kerstconcert. Deze keer in #Hasselt. Deze keer samen met het Gereformeerd mannenkoor #IJsselmond. O. l. v. Marinus Ten Napel (@marinustennapel?). Hou je dus van #koor, #muziek, #kerstliederen en #christmassongs, #orgelspel #fluit ...
Chr Jongerenkoor Rejoice
Dochters van Sion,
Kinderen van Jeruzalem.
Door het hele land van Sion,
verheug je en verhef je stem!
Roep het van de heuvels, door de dalen en op de vlaktes álle kinderen van Jeruzalem!

Dit nummer heet "Rejoice in the ...
Chr Jongerenkoor Rejoice
Photos from Chr Jongerenkoor Rejoice's post Stem ook op Rejoice Urk! #rabobank #clubkascampagne #clubkascampagne2018
Chr Jongerenkoor Rejoice posted 2 photos.
Vader in de Hemel | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Vader in de Hemel' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
Voor mij | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Voor mij' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
Jezus alleen | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Jezus alleen' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
@RejoiceUrk
Ons koorlid Gerdien Hoekstra trouwt vandaag met Lef Berkhuizen. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd! #Rejoice https://t.co/U7ijBVQxRZ 0 0

Laad meer