rejoice-logo
Welkom op de pagina van Christelijk jongerenkoor ‘Rejoice’!

Oprichting

Op Urk zijn veel koren, maar een jongerenkoor was er eigenlijk nog niet. Dit bracht Nathanaël Middelkoop in november 2012 op een idee. Vanuit de Christelijk Gereformeerde Ichthus gemeente wilde hij een projectkoor oprichten met een interkerkelijke ledengroep in de leeftijd van 18-35 jaar. Vele enthousiaste jongeren meldden zich aan en al snel was er een koor van zo’n 35 leden ontstaan. In eerste instantie was het de bedoeling naar een optreden op tweede paasdag 2013 toe te werken en daarna zou het koor ophouden te bestaan. Echter, er bleek veel animo te zijn om het koor een definitieve status te geven. Daarom is er in mei 2013 besloten het koor een definitieve status te geven. Inmiddels bestaat het koor uit een enthousiaste groep jongeren die samen op een ontspannen en kwalitatieve wijze muziek wil maken.

Identiteit

Christelijk Jongerenkoor Rejoice is een koor met een christelijke identiteit. Het koor heeft als doel om de naam van God groot te maken en door middel van muziek te getuigen van Zijn naam. Het koor werkt mee aan allerlei optredens met een christelijke achtergrond. De keuze van het repertoire heeft te maken met de geloofsovertuiging van het koor en het zoeken naar een muzikale uitdaging. Daarnaast proberen het koor met een fris en eigentijds repetoire aan te sluiten bij de geloofsbeleving van vandaag de dag. Rejoice betekent verheugen. Als koor verheugen wij ons erop dat Zijn naam alle lof en eer mag ontvangen en dat alles mag zijn tot dankbaarheid van Zijn goedheid.

Repetitie

Het Christelijk Jongerenkoor Rejoice repeteert één keer in de twee weken op een zondagavond van 19:10 uur tot 20:30 uur. De locatie is de kerk van de Ichthus gemeente aan de Richel 2 te Urk. Als er een optreden gepland staat, repeteert het koor één keer in de week op zondag. Het koor staat tijdens de repetitie onder leiding van Jelle Jan Loosman.

Interesse?

Heb je interesse om een keer mee te zingen of te komen luisteren? Neem dan gerust contact op met onze secretaris: Ditta de Boer ( secretaris@rejoiceurk.nl). Iedereen is van harte welkom.

Wilt u ons als koor boeken, dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter: Nathanaël Middelkoop
( voorzitter@rejoiceurk.nl)

Social Media

Volg ons nu ook op Twitter en Facebook!
Hieronder krijgt u een impressie van onze Facebook, Twitter en Youtube berichten.

Chr Jongerenkoor Rejoice
Morgen avond starten we weer.
We hebben een open repetitie om 19:10 in de Ichthuskerk. Neem ook gerust je vrienden mee!
Chr Jongerenkoor Rejoice
‘Unto You is Born a savior!’ 🙏🏼✨

Nagenieten van een mooi kerstconcert in de Ark gisteravond. ‘Volg het Licht!’
Chr Jongerenkoor Rejoice is feeling blessed.
Chr Jongerenkoor Rejoice
VOLG HET LICHT

Aanstaande zondag zingen we in de kerstnachtdienst in de Ark op Urk. De avond start om 22:00, wees welkom!
Chr Jongerenkoor Rejoice
Vanavond om 20:00 zingen we in de Ichthuskerk, iedereen is van harte welkom! 🙏🏻🎉
Chr Jongerenkoor Rejoice is with Maarten Kramer and 23 others.
Chr Jongerenkoor Rejoice
Aanstaande zaterdag zingen Chr Jongerenkoor Rejoice en #Salvation in de #Ichthuskerk!
Het beloofd een mooie avond te worden, welkom om 20:00!
Vader in de Hemel | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Vader in de Hemel' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
Voor mij | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Voor mij' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
Jezus alleen | Rejoice, ZidZ 2015 Christelijk jongerenkoor Rejoice uit Urk zingt 'Jezus alleen' tijdens het avondprogramma van Zingen in de zomer op 19 augustus 2015.

Opnames met dank aan het videoteam van www.zingenindezomer.nl

www.rejoiceurk.nl
www.facebook.com/rejoiceurk
www.twitter.com/rejoiceurk
@RejoiceUrk
Ons koorlid Gerdien Hoekstra trouwt vandaag met Lef Berkhuizen. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd! #Rejoice https://t.co/U7ijBVQxRZ 0 0

Laad meer